13.11.2012

PORIYAL - cieciorka z papryką po mojemu


Skład: 
puszka ciecierzycy (180 g bez zalewy)
czerwona papryka
czerwona cebula (średnia)
puszka krojonych pomidorów lub 2 średnie pomidory
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka czerwonej cubrzycy
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka curry
szczypta pieprzu ziołowego i kurkumy
1 łyżka oleju rzepakowego
ewentualnie kurczak (koło 80 g)

Przygotowanie: Paprykę i cebulę pokroić na drobno, opłukać cieciorkę.  Na łyżce oliwy zasmażyć cebulkę, po 2 minutach dodać krojone pomidory i paprykę. Przyprawiamy cubrzycą, curry, kurkumą i pieprzem. Dusić koło 7 min, aż zmięknie papryka. W międzyczasie można dodać koncentrat pomidorowy. Na końcu dosypać cieciorkę i dusić kolejne 5 min. Można dla smaku dodać szczyptę cynamonu, wirków kokosowych. Ja dodatkowo dodałam podsmażonego i pokrojonego w kostkę kurczaka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz