11.11.2012

Duet banan & śliwka


Skład:
banan, śliwka 
jajko
3 łyżki mąki pszennej (u mnie typ 2000)
1 łyżka suszonej żurawiny
cynamon
łuskany słonecznik
szczypta proszku do pieczenia i soli
2 łyżeczki syropu z agawy/ brązowego cukru
1/4 szklanki mleka

Przygotowanie: Jajko ubijamy z syropem, szczyptą soli. Do tego dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko (stopniowo). Banana i śliwkę kroimy w plastry i układamy w posmarowanej masłem foremce. Posypujemy drobno pokrojona żurawiną i wylewamy na to ciasto. Z wierzchu posypujemy cynamonem i słonecznikiem. Zapiekamy w gorącym piekarniku przez 25-30 min w 190 st. 

Ja dodatkowo posmarowałam serkiem homogenizowanym :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz