10.11.2012

Kurczak w kukurydzianej panierce.

 Na rys. mój obiadek, czyli kurczak w kukurydzianej panierce z brokułami i sosem jogurtowo-czosnkowy.


Skład:
120 g kurczaka
2-3 łyżki musztarda dijon
zielona cubrzyca 
pieprz ziołowy
garść płatków kukurydzianych
1-2 łyżki otrębów pszennych

Przygotowanie: Kroimy kurczaka w paski (koło 0.5 cm). Mieszkamy musztardę razem z przyprawami. Marynujemy kurczaka w musztardzie (wstawiamy do lodówki na 2 godziny). Kruszymy płatki kukurydziane na drobno i łączymy z otrębami. Obtaczamy w nich zamarynowanego kurczaka, kładziemy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku 20-25 min w 190 st.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz